Werkwijze logopedie

De eerste stap is de aanmelding. Vaak wordt u doorverwezen door een leerkracht, arts, het CLB, ... Anderzijds is het ook mogelijk dat u op eigen initiatief komt. 

Nadat de aanmelding telefonisch, per e-mail of via de online agenda heeft plaatsgevonden, komt u langs voor een eerste informerende gesprek. Dit gesprek is kosteloos en geeft u meer informatie betreffende de werking van de praktijk. Tijdens dit gesprek kan de afspraak voor het onderzoek reeds vastgelegd worden.

Het onderzoek gebeurt steeds op medisch voorschrift. U gaat bijgevolg langs bij een geneesheer-specialist die u een voorschrift bezorgt tot een logopedisch onderzoek.

Nadat ik het logopedisch onderzoek verricht heb, wordt een verslag opgesteld en dit wordt terug aan de geneesheer bezorgd. Dit verslag dient ook om terugbetaling te verkrijgen. Nadat beslist werd om therapie op te starten, schrijft de geneesheer ook hiervoor een voorschrift. Nadien kan u op therapie komen.

De logopedische sessies gaan door in de praktijk of op school. Daarnaast zijn ook huisbezoeken mogelijk (in overleg) of een bezoek aan het woonzorgcentrum waar de patiënt verblijft. 

Het tijdstip waarop de sessies plaatsvinden wordt gekozen in onderling overleg. Ook tijdens de schoolvakanties wordt er logopedie gegeven.

Logopediepraktijk Avelgem | Logopedie voor kinderen, jongeren en volwassenen in ruime regio Avelgem, Oudenaarde, Vlaamse Ardennen
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin